finnskogen graveservice sin historie

 

Finnskogen Graveservice ble etabler i 2013 av Lars Marius Solum Korbøl. Graving og anleggsmaskiner har hele livet vært hans store interesse. Bosatt på et lite tettsted i hjertet av FInnskogen, var det ofte lang vei til arbeidsplassen. Etter å ha opparbeidet seg nødvendig erfaring som ansatt hos andre entreprenører, var løsningen å stifte firma og skape sin egen arbeidsplass på hjemplassen. FInnskogen Graveservice er et lite firma, men med stor omtanke for kunden. For oss er graving mer enn en arbeidplass - og vi strekker oss litt lengre for at våre kunder skal bli fornøyde.

 

våre gravemaskiner

 

Finnskogen Graveservice har tre gravemaskiner av forskjellig størrelse. Avhengig av oppdraget, tar vi i bruk den gravemaskinen som egner seg best. Her kan du lese mer om hvilke type arbeidoppgaver vi foretrekker å bruke de ulike maskinene til.

 

gallery/new holland

Vår største gravemaskin er en New Holland e70SR. Med sine 8 tonn setter denne maskinen fort skjemmende beltespor etter seg. Vi vil derfor helst ikke belte oss rundt på et etablert hageområde med denne. Maskinen blir mest brukt på større oppdrag, og i områder hvor vi kan tillate oss å ettarlate spor. Det kan være opparbeiding av nye tomter, lage nye veier, grøfterensking eller arbeid i utmark.

gallery/beskåret kubota

Ved drenering og legging av rør til vann, strøm og kloakk, må vi som regel belte oss inn i hagen til vår oppdragsgiver. Da er vår Kubota kx 161-3 alpha på 5 tonn et godt alternativ. Med denne graveren kommer vi lett til rundt hushjørnene, uten å sneie bort i nærliggende garasje eller andre bygninger. Med sin 5 tonn er dette en lettvekter som setter lite spor etter seg.  

gallery/beskåret mini

Med vår NT 10 minigraver kan vi utføre arbeid på små områder med nærliggende bygninger eller andre hindringer, der større gravemaskiner ikke kommer til.  Med sin lette vekt på bare 1 tonn, setter den lite spor etter seg. Dette er en liten og snerten maskin som kommer til nesten over alt. Den kan belte seg inn en vanlig husdør, og kan brukes til innvendig graving, som å  grave ut en ny kjeller.

annet utstyr som gjør arbeidet lettere

 

De fleste graveoppdrag innebærer mer enn å grave et hull i bakken. Finnskogen Graveservice har mye tilleggsutstyr, som gjør jobben lettere. Rett utstyr gir også et bedre resultat. Her kan du lese mer om bruksområdene til et utvalg av vårt utstyr.

 

Kjerneboring

Dersom du ønsker å få ny tilkobling til vann eller kloakk, kan det være nødvendig å føre rørene gjennom grunnmuren. Vi har kjerneboringsutstyr som gjør denne jobben.

 

Kabel og rørsøker

I etablerte områder er det ofte strømførende kabler og rør skjult under bakken, og det kan være dårlig oversikt over hvor disse ligger. Dette innebærer en risiko for at disse skades under graving. Med vår Vivax-Metrotech vScan Kabel- og Rørsøker kan vi påvise hvor strømførende rør og kabler ligger før vi starter gravingen, noe som minimierer risikoen for brudd på strøm eller internett.

 

Gjennomslagsutstyr

Å grave grøft til strøm eller vann kan være enkelt eller komplekst, avhengig av hvor det eksisterende anlegget det skal kobles til er. I noen tilfeller må graves over en trafikkert vei for tilkobling,. Det kreves ofte ekstraordinære tiltak i slike tilfeller, noe som fort kan føre til økte kostnader og forsinkelser. Vi har  en Grundomat, som er et  gjennomslagsutstyr for vei, og vi kan føre rør til strøm og vann gjennom veien. Med denne løsningen unngår vi å sperre trafikken for å grave en grøft, og hele prosessen blir både kjappere, enklere og billigere.

 

Steinspregning

Dersom du ønsker å spille badminton eller krokket i hagen, men ikke har muligheten på grunn av store steiner, kan vi løse proplemet. Vi har spregningsutstyr for å sprekke opp kampesteiner, slik at disse kan fjernes. Vi kan og fullføre det hele med å planere området, og legge på jord, slik at alt er klart til å så en nye plen. Dersom du ønsker å komme tilbake til en ferdig anlagt plen, kan vi selvfølgelig avslutte arbeidet med å spre plenfrø før vi forlater arbeidsområdet.

sammarbeid med andre aktører

 

For enkelte graveoppdrag - som legging av rør til strøm, vann eller kloakk - kan vi sammarbeide med andre aktører. Under slike oppdrag ønsker vi å tilrettelegge for god koordinering og dialog med alle involverte aktører. Dette er viktig for å kunne gjennomføre arbeidet effektivt, og med godt resultat. Vi har god kontakt med andre håndverkere, og kan hjelpe til å finne en god elektriker, rørlegger eller snekker. Dersom du ønsker å opprette kontakt med disse selv, vil vi gjerne bli involvert så tidlig for å utarbeide en felles plan.